Voluntar versus Avocat. Camelia Ionescu

Cum conviețuiesc  voluntariatul și avocatura? – Simplu - trăiesc in simbioză

Ce înseamnă pentru mine a fi voluntar – înseamnă a simți nevoia celor mai puțin norocoși, a trăi sentimentul de recunoștință față de Creator pentru ceea ce ai, înseamnă a plânge alături de oameni, a te bucura alături de ei, a le dărui timp din timpul tău, dragoste si suport, mai simplu – voluntariatul înseamnă SĂ-ȚI PESE!

Avocatura, ce înseamnă avocatura? Avocatura înseamnă SĂ-ȚI PESE!

Casa dintre Tei, ce își dorește Casa dintre Tei? Își dorește ca tradițiile să nu piară niciodată, își dorește ca nepoții nepoților noștri să cunoască istoria, datinile și obiceiurile neamului Românesc, își dorește ca bătrânii sa își petreacă ultimii ani din viață cu demnitate, chiar daca în fiecare dimineață se trezesc lângă un “prieten” mai puțin binevoitor... alături de Alzheimer... și își mai dorește ca, copii mai puțin norocoși sa nu fie nevoiți să stea cu fruntea plecată când trebuie să voteze – pentru că nu știu a scrie și a citi.

Ca avocat îmi doresc să îmi aduc contribuția în societate, sa fiu un bun mentor pentru stagiarii mei, să dovedesc că avocatura se poate face și cu sufletul, nu numai cu mintea și îmi doresc să adopte cât mai mulți oameni principiul “Dăruind vei dobândi”.

Dăruiesc timp, sentimente, profesionalism, bucurie, lacrimi, speranță, energie și primesc dragoste, îmbrățișări, lacrimi, bucurie, energie.

Prin ceea ce fac îmi doresc să aduc valoare vieții, lumii, îmi doresc să arăt că vulnerabilitatea nu este un defect ci un factor de diferențiere.