În acest moment, pe Aeroportul Internațional Craiova operează compania aeriană Wizz Air cu două aeronave de tip Airbus A320 cu o capacitate de 180 de locuri/avion, acoperind o plajă de 10 destinații europene: Roma, Paris, Madrid, Barcelona, Bruxelles, Birmingham, Londra, Bergamo, Bologna și Koln.
Adițional, săptămânal decolează către destinații exotice de vacanță o serie de chartere operate de companii românești: Tarom, HiSky, Animawings, Air Connect etc, oferindu-le astfel oltenilor posibilitatea de a călători către plajele însorite din Egipt, Grecia, Turcia și, incepand din acest an– Tunisia.
Vizita CEO-ului Wizz Air, József Váradi, în data de 5 Aprilie, la Aeroportul Internațional Craiova, a reprezentat un moment important pentru baza Wizz Air din Craiova, marcând consolidarea relației aeroport - companie. Acesta a declarat: “Angajaţii de aici sunt foarte buni, foarte implicaţi şi interesaţi de dezvoltarea Aeroportului în Craiova şi se simt foarte responsabili pentru comunitatea din oraş (…) Noi, Wizz Air, suntem o companie paneuropeană, deci suntem deschişi să privim în piaţă pentru a vedea ce este disponibil, cum putem avea acces la hangarele de mentenanţă şi am putea să luăm Craiova în calcul. Dacă Craiova intenţionează să contruiască aceste hangare, şi noi am fi interesaţi.” Pentru a putea susține aceste operari aflate în continuă creștere și pentru a putea dezvolta rute noi și activități conexe (cargo, mentenanță aeronave etc), Aeroportul Internațional Craiova beneficiază în prezent de un proces de modernizare și extindere printr-o serie de proiecte finanțate prin fonduri europene nerambursabile.
„Este un proiect de anvergură, cu o valoare de 97 milioane euro, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020. La finalul implementării, Aeroportul Internaţional Craiova va avea un nou terminal de pasageri, care va putea procesa 2 milioane de pasageri anual. Infrastructura de mişcare va fi extinsă şi modernizată pentru a spori securitatea şi siguranţa aviaţiei şi vom avea o nouă parcare cu aproape 300 de locuri. Noul terminal va fi dotat cu echipamente şi sisteme de control pentru creşterea siguranţei şi securităţii pasagerilor şi a bagajelor acestora. Acest lucru va permite deservirea aeronavelor de tip Airbus A321 şi similare, pentru asigurarea unui punct de legătură aerian stabil şi adecvat ca mărime, ce conectează regiunea Oltenia şi nord-vestul Bulgariei cu ţările Europei şi ale Orientului Mijlociu”, a precizat Sorin Manda, directorul Aeroportului Internaţional Craiova.
Considerat drept principala poartă de intrare a investitorilor din Oltenia, aeroportul s-a dezvoltat permanent, principalele obiective vizate fiind atât mobilitatea și accesibilitatea locuitorilor, cât și a marilor corporații din zona. Tototdată îmbunătățirea siguranței și securității pasagerilor are la baza un proiect de 15 milioane de euro pentru securizarea completă (indoor/outdoor) și dotarea aeroportului cu echipamente de ultima generație. Prin investițiile demarate se dorește creionarea unui important pol de dezvoltare economică al României. Odată realizat, noul terminal va ajuta la atingerea obiectivului principal: acela de a atrage investitori și turiști, nu numai în județul Dolj, ci în întreaga regiune Oltenia.
Președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, a subliniat că acest contract este cel mai important proiect pentru judeţul Dolj şi pentru adminstraţia publică în anul 2021: ”Lucrăm în această perioadă şi la alte mari proiecte, cum ar fi un terminal intermodal, cel mai mare din sudul României, pe care dorim să îl facem la aeroport şi care este cuprins şi în programul de guvernare şi sperăm să fie şi în programele operaţionale, să putem conecta transportul aerian de mărfuri cu cel rutier şi cel feroviar şi cu posibilitate de conexiune pentru porturile fluviale Calafat şi Bechet. Am început procedurile pentru al treilea parc industrial în judeţul Dolj, pentru că sunt investitori care vin spre Craiova, în special din industria automotive, şi care au legătură cu Fordul, cel mai mare investitor din judeţ".
Aeroportul Internațional Craiova a fost și va rămâne cel mai important nod de conexiune pentru olteni, aflându-se într-un proces de dezvoltare continuă determinat de evoluția și necesitățile locale atât pentru pasagerii de leisure, cât și pentru diaspora și pasagerii corporate.