Serenissima. Crearea celei mai frumoase rochii

Înainte de a mă prezenta, aș dori să merg înapoi pe firul vieții mele, să retrăiesc momentele în care mă jucam desenând rochițe pe coperțile caietelor, să simt intensitatea unicei mele dorințe... aceea de a transforma în realitate ceea ce ochii minții așterneau pe hârtie. Acele preocupări, aparent copilărești, aveau să devină catalizatoarele destinului meu.

Numele meu este Silvana Pană și, după un început promițător al carierei mele în cadrul Comisiei Uniunii Europene în domeniul sustenabilității mediului înconjurător, m-am hotărât să fac o schimbare oarecum radicală, aceea de a păși pe calea antreprenoriatului, în speranța fructificării talentului meu nativ. O decizie irațională pentru unele persoane, curajoasă pentru altele, dar cu siguranță o decizie esențială pentru mine.

Entuziasmul meu este, în principal, dictat de două situații specifice din viața oricărei femei: cea în care participă încrezătoare în sine la o întâlnire sau ședință importantă și cea în care își accesează energia feminină pentru a etala eleganță și distincție în cadrul unei gale sau a unui eveniment similar.

Pentru aceste două momente îmi doresc cu ardoare să îmbrac femeile, iar creațiile brand-ului ce a luat ființă în anul 2022, Serenissima, se pretează evenimentelor de tip black-tie și cocktail.

Povestea brand-ului Serenissima se contopește în realitate cu povestea mea personală. Prima rochie am creat-o acum opt ani când urma să particip la o gală de Crăciun, iar opțiunile pe care mi le ofereau magazinele de profil nu erau deloc pe gustul meu. Dornică să îmi exprim stilul personal, am achiziționat câțiva metri de satin roșu, i-am potrivit în jurul corpului până s-a creat imaginea rochiei, iar apoi cu ajutorul mamei am transformat-o în cea mai apreciată rochie pe care o dețin și astăzi. Astfel, dezamăgirea inițială s-a transformat într-un entuziasm fără margini. Șase ani mai târziu, a venit momentul cununiei civile și cum locul de desfășurare era unul de vis, pe malul lacului Como, mi-am dorit o rochie ivoire chic cu linii clasice, feminine, o rochie care să îmi pună în evidență silueta, dar în care să mă și simt liberă să trăiesc fiecare moment la intensitate maximă. Acest design nu este numai preferatul meu, ci și al multor femei care s-au arătat interesate să achiziționeze o astfel de rochie. Interesul lor m-a bucurat nespus și am promis că dacă vreodată voi dezvolta un brand, acesta se va contura în jurul acelei rochii.

Îmi place să cred că atunci când noi facem un pas în direcția visurilor noastre, Dumnezeu vine și face alături de noi următorii 10 pași. Trebuie numai să crezi și visul poate deveni realitate! În cazul meu, primul pas a fost accesarea unei finanțări din fonduri europene nerambursabile în baza unui plan de afaceri conceput în totalitate de mine, inspirată de visul meu. Așa am deschis propriul atelier și sunt pregătită pentru următorii pași!

Sunt recunoscătoare pentru această oportunitate de a deschide acest atelier în Craiova, unde creăm rochii cu multă pasiune, iubire și energie pozitivă, alături de o echipă de femei cu experiență în fiecare aspect al procesului de creație și producție.

Misiunea Serenissima este aceea de a oferi femeilor o modalitate de a provoca senzualitatea și magnetismul care se afla în interiorul fiecăreia. O femeie într-o rochie de seară își dorește să strălucească, să pășească cu încredere, își dorește ca ținuta sa să fie o completare a stilului și feminității proprii și, în plus, să se simtă confortabil. De aceea, creațiile Serenissima inspiră eleganță, glamour, feminitatea captivantă și misterioasă a starurilor anilor 30’-60’, având în același timp o croială ce permite corpului să se exprime.

"Simplitatea este esența adevăratei eleganțe" sunt vorbele celebrei Coco Chanel după care ne ghidăm, iar această surprindere a esenței este de cele mai multe ori cel mai complicat lucru de atins. Unicitatea rochiilor Serenissima se datorează acestei simplități la baza căreia stau câteva elemente, cum ar fi: posibilitatea de a purta spatele gol și de avea susținere în zona bustului datorită unor cupe de sutien cusute manual intre straturile de material, elementele de corsetărie discrete inserate pentru a evidenția talia, calitatea țesăturii de satin care este dublată pentru un efect impresionant, talia înalta și trena medie care alungesc vizual silueta și picioarele, precum și dezvoltarea unui tipar care se potrivește cu ușurință diverselor tipuri de corp și măsuri.

Cunosc foarte bine momentul acela când în mintea unei femei se conturează viziunea unui eveniment special, în care își imaginează cum se simte țesătura pe piele, se bucură de privirile admirative ale prietenilor, râde cu poftă și simte ca seara este a ei. Cunosc toate aceste sentimente deopotrivă cum îmi este familiară și dezamăgirea de a nu se materializa acea viziune. Ambele converg pentru a îmi oferi inspirația și motivația de a creste brand-ul Serenissima la un nivel internațional, de a-l aduce în viața femeilor care rezonează cu silueta grațioasă și linia atemporală.

În încheiere, îmi doresc sa vă împărtășesc un ultim gând care sunt sigură că va rezona cu minunatele românce în mâinile cărora va ajunge aceasta carte. Cea mai frumoasă rochie este cea în care tu te simți cea mai frumoasă, așa că vă îndemn să vă conectați la propriul stil și la propria scânteie interioară.