Farmacia de Detergent. Povestea unor Români care s-au întors

O familie Visătoare s-a întors înapoi în România și a investit toate economiile agonisite din munca de afară pentru a face producție la noi în țară. S-au întâlnit cu o altă familie Visătoare care tocmai descoperise magia de a trimite produse din fabrică direct la oameni acasă. Așa a luat naștere Farmacia de Detergent.

Povestea Farmaciei de Detergent este una cum de obicei găsești în studiile de caz din manualele de marketing. În doar doi ani de la lansare, peste 200.000 de familii de Români au primit în casele lor cutiuța cu detergentul perfect pentru familie. În primul an de la lansare, fără investiții externe, fără relații, fără să depindă de un anume contract de distribuție, Farmacia de Detergent a înregistrat vânzări de peste 2 milioane de euro.

Cum am reușit acest lucru? Am făcut ceva cu totul nou. Am făcut ”disruption” în piața de detergent a României. Și nu numai asta, dar și produsul este cu totul unul deosebit și de înaltă calitate. Am fost prima marcă de detergent din România care a vândut exclusiv direct la oameni acasă. Absolut toate vânzările pe care le-am făcut au fost din fabrică direct la oameni acasă. Ne-am conectat direct cu fiecare persoană care a ales să comande Farmacia de Detergent. Am oferit suport pentru orice tip de întrebare, problemă sau cerere de clarificare. Am luat în considerare fiecare sugestie și am îmbunătățit constant ceea ce facem.

Noi credem că detergentul de la Farmacia de Detergent este detergentul perfect pentru familie. Într-o familie, în general, rufele de spălat nu sunt atât de pătate încât să fie nevoie de un detergent foarte agresiv. Un detergent agresiv scoate petele dificile, dar în același timp atacă și țesătura, are un risc mai mare să provoace reacții ale pielii, și nici pentru mediul înconjurător nu este prea prietenos. Detergentul de la Farmacia de Detergent este un detergent mai blând față de detergentul pe care îl găsești în mod normal pe piață. Scoate petele uzuale fără probleme, dar atunci când chiar ai haine cu pete mai deosebite îl poți ajuta cu un produs special. Suntem mândri că am scos Clorul otrăvitor din detergent și l-am înlocuit cu Bicarbonat de Sodiu, care are efecte absolut uimitoare. Am îmbogățit rețeta cu săpunuri extrase din nucă de cocos pentru a lăsa rufele moi, chiar și fără balsam. Și ce parfum superb folosim!

Am început anul 2023 cu o veste minunată. Am primit certificarea în urma unor teste efectuate la unul dintre cele mai renumite laboratoare din Europa că detergentul este ”testat dermatologic” și că are ”compatibilitate foarte bună cu pielea”.

Majoritatea companiilor se concentrează mult pe cât de atractiv este ambalajul ca să fie ales de pe raft și pe lichidul în sine. Pentru Farmacia de Detergent, și experiența omului care ne alege este în prim plan. Noi credem că acea persoană care spală rufele familiei, în orice gospodărie, merită tot respectul. De aceea, am gândit o experiență pentru această persoană specială, în așa fel încât să ridice la rang de artă această aparent banală activitate. Cine alege ”kitul farmacistului”, așa cum l-am alintat, va primi detergentul în 2 flacoane de tip Erlenmeyer reutilizabile și un pahar de măsurare Berzelius. Flacoanele conice sunt suficient de minimaliste încât să poată sta la vedere, iar experiența este aceea a unui laborator de farmacie.

Misiunea noastră este să îngrijim hainele tuturor Românilor cu detergentul perfect la prețul corect. Farmacia de Detergent nu este un produs de nișă, ci este un produs pentru orice familie din România.

Ilie Pană