Ferma de sturioni Ovidius Aqua Line. O afacere de familie

Georgiana și Valentin Gherghe, alături de cei doi copii, sunt cei care au înființat, în anul 2010, ferma piscicolă de sturioni „Ovidius Aqua Line” din comuna Borcea, Călărași, chiar pe malul stâng al Dunării, fermă ce deține astăzi aproape 1.000 de exemplare de sturioni.

'Ideea de a construi o asemenea fermă piscicolă s-a născut dintr-o mare pasiune pentru pescuit a feciorului nostru mare, precum și dintr-o dragoste de natură, mai ales că noi am trăit dintotdeauna în mediul rural.

Ne-am gândit că o investiție inteligentă este cea în care nu dai un boom financiar, adică în care investești azi un leu și mâine scoți 2. Am vrut și vrem să construim ceva de durată. Așadar, ne-am pus la bătaie toate resursele, atât terenul, destul de mare, chiar pe malul stâng al brațului Borcea, precum și resursele financiare, economiile noastre de o viață de muncă. A fost o provocare, însă suntem mai mult decât bucuroși de ceea ce am reușit să dezvoltăm până acum.

Într-o afacere ca aceasta este viața ta personala, timpul tău. Ești conectat mental în permanență la pompe, instalație, apă. Trebuie să te dedici 100%, însă este adevărat că și satisfacțiile sunt pe măsură.

La sugestia tehnologului am decis să creștem și somn european, precum și morun pentru carne, acesta din urmă având o creștere foarte bună în primii 2 ani de viață. Am comercializat o bună cantitate, care ne-a întreținut cheltuielile legate de creșterea sturionilor.

Noi nu adaugăm conservanți și nici aditivi alimentari, de aceea și termenul de garanție este mai mic, însă ne bazăm pe acea prospețime și gust diferit. Ne interesează atât piața internă pentru desfacere, precum și exportul.' Georgiana Gherghe, Administrator Ovidius Aqua Line