Maruca Atelier. Ionela Lupu

Cu o pasiune pentru estetică și tradiții și după o carieră în domeniul economic, în 2014, Ionela Lupu a luat calea antreprenoriatului, lansând propriul atelier de design, un business unde hainele pentru femei și fetițe, accesorizate cu jucării croșetate creează un univers atemporal, în care eleganța, tradiția și rafinamentul se împletesc perfect.

Lada de zestre a bunicii a devenit sursa de inspirație pentru business-ul care se semnează Maruca, un nume inspirat de frumoasa și excentrica prințesă Maruca Cantacuzino și, de aceea, Maruca este despre stil și despre femei sofisticate, despre piese unicat și detalii. Despre țesături fine ca: mătasea, catifeaua, tulul sau nelipsitul bumbac, despre culori și modele alese împreună. Despre cum se desenează, se croiește și se coase cu grijă și multă atenție articolul vestimentar pentru a se potrivi perfect femeii care urmează să-l poarte, despre uimirea și încântarea ei.

Maruca este și despre bucurie și jucării croșetate, simbol important în tradiția populară, și punct de referință pentru povestea Maruca și dorința Ionelei Lupu de a păstra tradițiile și de a promova o alternativă la jucăriile actuale.

Păpuși, iepurași, pisicuțe, ursuleți, șoricei și alte animăluțe prind viață în mâinile iscusite ale artizanilor pricepuți de la Maruca, care le croșetează manual din fire naturale ca bumbacul sau lâna și pe care le umplu cu SuperBall, o umplutură hipoalergenică.

Jucăriile croșetate sunt vesele, colorate și pline de viața, sunt moi și nu conțin părți care pot fi înghițite sau care pot produce copilului răni sau alte neplăceri. Pot fi ținute ușor în mâinile micuțe ale copiilor, și iși propun să devină cel mai bun prieten al copilului, să îi stimuleze imaginația și creativitatea.