DEPLIN. Gabriela Oprescu, creatoarea brandului

‘Am fost întotdeauna atrasă de tot ceea ce este natural și de efectul vindecător al plantelor.

Fiind de profesie inginer chimist, am început să studiez în laborator, în timpul liber, ingredientele naturale ale cosmeticelor și diverse modalități de obținere a extractelor naturale.

Dorința de descoperire, de cercetare aprofundată a acestui domeniu, m-a determinat să caut un program internațional de formare. În anul 2011 am urmat un curs numit Plant Biodiversity and Health, în cadrul Facultății de Farmacie din Barcelona. Aici am descoperit secretele fabricării manuale a cosmeticelor naturale. Orele de practică ale acestor cursuri au venit să completeze experiența anterioară de laborator și studiile proprii.

Am continuat să studiez și să creez rețete cosmetice în laborator. Produsele le ofeream familiei și prietenilor, care ma încurajau să îmi deschid propria afacere. Îndemnurile lor, împreună cu dorința mea de a împărtăși cu cât mai multe persoane beneficiile cosmeticelor naturale, m-a determinat să creez brandul Deplin în anul 2019.

Nu aveam experiență în afaceri. Uitându-mă înapoi, îmi dau seama că am fost condusă de pasiune și tot pasiunea a fost cea care m-a ajutat să acumulez într-un timp relativ scurt informațiile necesare pentru a pune această afacere pe picioare.

Practic, dacă nu exista pasiunea mea pentru cosmetice naturale, nici această afacere nu exista. DEPLIN este ca o misiune pentru mine, iar alegerea de a lucra exclusiv cu produse naturale bio certificate Ecocert se datorează faptului că îmi doresc să contribui la îmbunătățirea sănătății oamenilor și a mediului.

Industria cosmetică este un factor poluant important la nivel global, însă procesul de fabricare a cosmeticelor Deplin respectă principiile chimiei verzi - este nepoluant și implică un consum minim de resurse neregenerabile

Gama de produse DEPLIN a fost creata după aceste principii și își propune să acopere cât mai multe dintre nevoile noastre de îngrijire, fără a fi nevoie să alocăm mult timp sau să ne înconjurăm de foarte multe produse.

Ritualul de îngrijire zilnică se reduce la curățare, hidratare și protectie pe timpul zilei, respectiv regenerare pe timpul nopții. Gama DEPLIN conține, în principal, săpunuri, creme de zi și de noapte pentru diverse tipuri de ten, creme de mâini și de corp, loțiuni micelare, etc.

Cosmeticele DEPLIN sunt create de mine, în laboratorul din orașul Urlați, Prahova, alături de o echipă restrânsă care mă ajută cu tot procesul – de la achiziționarea plantelor și ingredientelor naturale de la cei mai buni producători locali, până la ambalare și operarea comenzilor. Procesul de fabricație este manual.

Folosim în special materie primă de proveniență locală. O parte din ingrediente le obțin direct din plante în laboratorul propriu: extracte, macerate, infuzii. Uleiul de măsline este adus dintr-un sat din Grecia.

Produsele Deplin nu conțin niciun fel de substanță chimică. Inclusiv pentru conservarea acestora folosesc uleiuri esențiale cu rol conservant, precum uleiul de rozmarin, vitamina E naturală și o selecție de uleiuri esențiale cu acțiune antibacteriană și antifungică cu spectru larg.’ Gabriela Oprescu