KinetoBebe. Terapie pentru copii sau cum punem petalele inapoi florilor

Sanatatea pentru copii nu se poate doar fabrica si nu se poate transforma in servicii. Sanatatea unui copil este esenta unei comunitati, esenta lumii care ne inconjoara, este responsabilitatea noastra. Si daca pentru a educa un copil este nevoie de “un sat intreg”, pentru a-i asigura tot ce are nevoie pentru a fi un adult sanatos, este nevoie ca satul sa creeze un Univers in jurul lui.

Acest Univers il creaza echipa KinetoBebe de 14 ani, un ecosistem al terapiilor corecte si responsabile, menite sa ajute orice copil sa se dezvolte sanatos. Facem acest lucru pentru ca de 14 ani ne-am asumat responsabilitatea creearii serviciilor de terapie motorie si cognitiva corecte si in continua dezvoltare performanta. Sunt cuvinte mari…dar rezultatele noastre sunt dovada angajamentului pe care ni l-am asumat cand am plecat pe acest drum.

Sunt Ana-Raluca Chisu, fondator al lantului de Centre de Recuperare Pediatrica KinetoBebe si coordonator al proiectelor sociale desfasurate de Asociatia KinetoBebe. De peste 14 ani mi-am dedicat munca si cariera pentru mai mult de 20.000 de copii care au facut primii pasi sau au spus primele cuvinte in centrele de terapie.

Totul a inceput in 2009, dupa terminarea scolii de Management Sanitar, moment in care am realizat ca din punct de vedere administrativ, spitalele din Romania nu au ca obiectiv principal schimbarea atentiei de la ingrijire in caz de diagnostic la tratament si reabilitare in domeniul ingrijirii pediatrice. Astfel, am dorit sa creez o alternativa care ofera pacientilor si familiilor o oportunitate unica de a infrunta diagnosticul dificil pe care il simt ca pedeapsa pe viata. Prin lantul de Centre de Reabilitare Pediatrica KinetoBebe, impreuna cu echipa mea am conturat un sistem care permite practici sigure, multidisciplinare, accesibile si empatice atat pentru terapii de preventie, cat si pentru pacientii cu diagnostic grav.

Conceptul unic de One Stop Shop in reabilitare a devenit un loc sigur pentru testarea terapiilor, redefinirea planurilor de tratament, informarea parintilor si crearea de noi standarde de management al serviciilor de recuperare care umplut in timp locul lasat gol in piata.

KinetoBebe a castigat rapid increderea comunitatii medicale si a creat o colaborare puternica cu sistemul public de sanatate pentru a livra practicile adecvate care sa acopere nevoile din domeniul pediatric, si mai exact din cel al reabilitarii. Ne-am dorit sa reparam relatiile rupte dintre medici, terapeuti, parinti si pacienti printr-o abordare centrata pe familie, care creste empatia, trasabilitatea progresului terapeutic si profesionalismul. In loc de a accepta un diagnostic, KinetoBebe aduce pentru foarte multe familii instrumentele pentru a-l combate.

In acest moment, KinetoBebe ofera solutia completa de terapie de recuperare pentru copii si suport pentru familie. Serviciile terapeutice care creaza reteaua de suport pentru pacientul mic cu diagnostic neurologic sau ortopedic si nu numai, sunt cele din aria de dezvoltare fizica si dezvoltare cognitiva. Astfel, in KinetoBebe se gasesc specialistii care ofera excelenta in kinetoterapie si psihologie pediatrica.

De-a lungul anilor, am dezvoltat mai multe servicii, angrenand terapeuti specializati in metode puncluale din kinetoterapie pediatrica, dar si logopedie, evaluari cognitive sau de personalitate si inclusiv osteopatie. Cuvantul care le-a legat pe toate a fost grija pentru copii si dorinta de evolutie profesionala.

Si da, in Romania, se fabrica… Se fabrica cu excelenta si grija, chiar si atunci cand este vorba de sanatate.

Adriana Arabolu