Atelier Emimari. Sapunuri naturale artizanale

Deși ne plac ingredientele exotice, credem că natura ne-a înzestrat cu suficiente resurse valoroase și ingrediente de calitate în România. Cum chemarea noastră este de a descoperi oameni care scot din aceste resurse produse frumoase, sustenabile și artizanale, am ajuns să o cunoaștem pe Cristina Lăcan, creatoarea săpunurilor Emimari.

Emimari este un atelier de săpunuri naturale din orașul Cluj-Napoca. Este un loc plin de culoare, parfum, arome și uleiuri esențiale. Pentru Cristina, originea ingredientelor și calitatea lor este foarte importantă. O parte din plante și uleiuri sunt din România, iar restul sunt alese cu mare grijă de la producători serioși pe care îi susține, pentru ca săpunul să fie perfect. Rețetele studiate și testate multă vreme de Cristina au la bază ingrediente de foarte bună calitate, lucrate prin metoda la rece pentru păstrarea proprietăților nealterate. În combinație cu folosirea de ambalaje reciclabile, ea își dorește ca impactul asupra mediului să fie cât mai redus.

'Cea care îmi dă putere și inspirație este fetița mea, Maria Emilia. Pentru pielea ei sensibilă am încercat să creez un săpun delicat și prietenos. Efectele benefice pe care le-au avut săpunurile mele asupra Mariei și dragostea pentru această îndeletnicire m-au făcut să îmi aprofundez cunoștințele în domeniul îngrijirii pielii. După ani de eforturi financiare și studii, la îndemnul celor apropiați, care au devenit "dependenți" de produsele mele, mi-am luat inima în dinți și m-am gândit să împărtășesc cu restul lumii efectele binefăcătoare ale săpunului natural, pornind o mică afacere de familie - așa s-a născut Atelier Emimari. Vă încurajez să testați pe propria piele săpunurile mele și să îmi spuneți cum v-au schimbat viața.'