AMA Design. Producatori de Design

AMA Design este o echipă de arhitecți creativi care realizează de peste 20 de ani proiecte de amenajări interioare pentru spații de birouri în România și peste granițe.

Cu o expertiză impresionantă, AMA Design s-a impus ca o companie de design de top în industria de Design de birouri.

Anda Manu este fondatorul companiei și conduce întreaga echipă în toate etapele de proiect, însă fiecare dintre membrii echipei are o abilitate specifică și un talent recunoscut și apreciat. Pasiunile lor personale - cum ar fi yachtingul, fotografia, baletul, croitoria, bijuteriile contemporane și altele - dovedesc că succesul este cu siguranță un sport de echipă. Acești arhitecți își aduc pasiunile, cunoștințele și expertiza în fiecare proiect în care sunt implicați, având deja în portofoliu peste 1,8 milioane de metri pătrați de proiecte realizate.

După pandemie, accentul a fost pus pe dezvoltarea unor spații de lucru atipice și interesante, care să încurajeze eficiența, munca în echipă și wellbeing-ul angajaților. Birourile nu au devenit cu siguranță inutile, ci pur și simplu trec printr-o fază de reinventare.

AMA Design este conștientă de această schimbare și recomandă participarea angajaților în primele etape de proiectare. Prin studiile consultanta lor de Workplace Strategy, ei au transformat cu succes numeroase spații de lucru, creând birouri care nu sunt doar interesante din punct de vedere estetic, ci sunt mai ales funcționale și axate pe eficiențizarea tuturor fluxurilor ce pot influența productivitatea.

"Orice afacere, indiferent de mărimea sau sectorul său, are nevoie de o "navă-mamă" la care să se întoarcă. Fără ea, pierzi cel mai prețios bun - conexiunea umană. Împreună, angajații pot crește și învăța unii de la alții, pot dezvolta prietenii și mentorate, ceea ce îi va ajuta să se dezvolte ca o echipă - iar acesta este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poate păstra o companie. Dacă oamenii vor continua să lucreze în mare parte individual, așa cum multe companii înca o fac, nu vor deveni nimic mai mult decât niște cunoștințe care se întâlnesc doar online și care își pot pierde sentimentul de apartenență la echipă", potrivit Andei Manu.

"Consultanța noastră privind Workplace Strategy este o fază preliminară a procesului de proiectare și are ca scop optimizarea tuturor costurilor prin reducerea suprafeței spatiului inchiriat”.

Da, fix așa, birouri mai mici dar mai eficiente.

In timpul acestui Workplace Strategy, vorbim cu oamenii și determinăm ce contează cel mai mult pentru echipele companiei în ceea ce privește nevoile de afaceri, dar și a preferințelelor personale ale oamenilor atunci când vine vorba de îndeplinirea sarcinilor. Având acum aceste informații prețioase, tot ce trebuie să facem este să creăm un mediu de lucru elegant și personalizat care să răspundă funcțional la tot ce au nevoie. Acest lucru nu numai că va economisi o mare parte din cheltuielile sau investițiile inutile în mobilier sau finisaje, dar va arăta oamenilor că îi ascultați și respectați, că vă pasă de nevoile și de bunăstarea lor.

Credem că orice companie merită să investeasca într-un HUB de lucru mai mic ca suprafață, mai optimizat, dar plin de viață, care să acționeze ca un mediu ce poate susține o mare varietate de activități ale echipei. Creați un spatiu de lucru unde oamenii să se întoarcă cu plăcere atunci când au nevoie".

În ultimii ani AMA Design a primit mai multe premii, inclusiv premiile German Design Awards, Big See și recunoașterea din partea Construction & Investment Journal Awards ca fiind cea mai bună firmă de arhitectură a anului în mai multe rânduri.

Ei sunt capabili să se ocupe de întregul proces de proiectare, inclusiv de organizarea spațiului, de crearea Conceptului de Design, proiectarea de detaliu pentru execuție, bugetarea și optimizarea costurilor, obținerea autorizațiilor de construcție dar și de implementarea proiectului “la cheie”. Anda Manu a declarat: "Pentru ca noi suntem creatorii proiectului, cunoaștem, ne interesează și stim să gestionăm bine toate fazele procesului de relocare ale unii sediu de birouri”.

Dacă doriți să vă transformați biroul, chiar merita sa va intalniti cu ei, sunt adevarati Producatori de Design!

Fotografie echipa Felicia Simion