Vama de la munte

Situată la poalele munților Ciucaș, destinația de ecoturism Vama Buzăului este o zonă de liniște și recreere în natură, renumită pentru frumusețea peisajelor și mai ales pentru tradițiile și obiceiurilor locale, datorită moștenirii culturale valoroase și istoriei bogate.

În inima munților Ciucaș, din pântecul pietrei, țâșnește apa cristalină a cascadei Urlătoarea, fără a-și schimba ritmul, debitul constant al izvoarelor fiind elementul specific al acestui șir de cascade. Sub perdeaua de apă, roca calcaroasă prinde pe alocuri o culoare roșiatică.

Rezervația „Valea Zimbrilor” te invită să descoperi mediul natural al zimbrilor, iar traseele montane oferă pasionaților experiențe inedite, peisajele naturale putând fi admirate și de pe trasee ce pot fi parcurse pe bicicletă, de la rute ușoare de relaxare, până la cele de dificultate ridicată.

Oameni deschiși și muncitori, localnicii, aflați în strânsă legătură cu viața rurală autentică vin în întâmpinarea ta pregătind masa în punctele gastronomice locale – Gastro Local, cu rețete moștenite din străbuni, oferind o experiență nepreţuită a activităţilor tradiţionale.