Complexul sportiv va fi cel mai modern din țară.
Pe locul în care se regăsea o arenă de fotbal legendară din Craiova, se va construi cea mai nouă și mai spectaculoasă sală multifuncțională de sport din România, care va putea găzdui competiții de nivel internațional, cu spații diversificate ca destinație, întinse pe aproape 4 hectare. Proiectul este asumat de Consiliul Județean Dolj, ca parte din strategia instituției de susținere a performanței sportive.
Un reper cu încărcătură puternică pentru sportul craiovean – cândva stadionul pe care lua naștere legenda fotbalului din Bănie, echipa Universitatea Craiova – va străluci din nou. Conceptul complexului sportiv care va fi ridicat pe amplasamentul fostului Stadion „Tineretului” este unul îndrăzneț, cu suprafețe de joc multifuncționale, ce vor respecta specificațiile necesare organizării unor competiții internaționale pentru mai multe discipline sportive.
Față de alte săli multifuncționale din țară, la Craiova se va amenaja și un velodrom la standardele impuse de Uniunea Internațională de Ciclism. Astfel, pentru prima dată, cicliștii români de performanță vor avea un loc de antrenament pentru marile competiții europene.
În plus, complexul va avea o pistă de atletism de categoria I și alte suprafețe de joc ce vor permite desfășurarea antrenamentelor sau competițiilor pentru diferite sporturi de sală: scrimă, gimnastică, futsal, baschet, tenis, volei, box sau judo.
În proiect au fost prevăzute numeroase spații: săli de antrenament, vestiare, saună, zone de relaxare și camere pentru controlul medical, astfel încât sportivii să beneficieze de tot confortul necesar antrenamentelor în condiții moderne.
Spectatorii vor avea la dispoziție parcări, spații comerciale și zone de food&drink, dar și tribune cu o capacitate totală de peste 6.500 de locuri. Astfel, complexul sportiv va asigura condițiile necesare organizării unor evenimente sportive de mare anvergură, dar și unor spectacole artistice.
Proiectul este unul futurist, cu multe elemente structurale inovative, ce îmbină funcționalitatea cu designul modern. Construcția este prevăzută să înceapă la mijlocul anului viitor și să fie finalizată până în 2024.
Consiliul Județean Dolj și-a propus ca, prin această investiție, să întregească cercul obiectivelor de interes sportiv din Craiova. Astfel, pe lângă Stadionul de fotbal „Ion Oblemenco”, Stadionul de atletism „Nicolae Mărășescu” și Sala Polivalentă, orașul va avea și un complex multifuncțional dedicat sporturilor de interior.
Acest obiectiv va revitaliza un spațiu din zona centrală a Craiovei, fostul Stadion „Tineretului“, o arenă care este sinonimă cu excelența în fotbal și cu crearea unei adevărate legende în jurul echipei care a jucat aici. Pe acest stadion, Universitatea Craiova a evoluat timp de 19 ani, încă de la înființare.