RULOURI DE GAZON. Ioana si Ovidiu Petrache

Azi e 24.08.2022. Exact acum 16 ani, 24.08.2006, se năştea primul nostru copil şi se însămânţa primul teren cu gazon. Făceam totul împreună, eram un cuplu care munceam enorm, fiecare dintre noi putea continua ce începea celălalt. Am pariat pe producerea rulourilor de gazon şi am reuşit să fim cei mai mari şi mai buni în domeniu. Eram tineri, eram ambiţioşi şi serioşi.

Mai târziu, când copilul a împlinit un an, nu am ajuns la petrecere. Un client important, privat, ne încredinţa lucrările a mai multor parcuri. Era important să finanţăm fermele de rulouri de gazon, ne ţineam de plan. Am deschis treptat ferme lângă Bucureşti (la Săbăreni), în Banat, în Oltenia, în Dobrogea şi în Moldova. Am făcut grădini, parcuri, stadioane, ca să continuăm să investim în afacerea cu rulouri de gazon.

Pariul nostru presupunea şi să convingem piaţa din România că este necesar şi bun gazonul montat ca rulouri. Acum pare amuzant, chiar şi copiii ştiu că un spaţiu verde se face cu rulouri de gazon şi cu sistem de irigare alimentat din puţ. Dar la început oamenii erau suspicioşi. E adevărat că iar trăim o perioadă plină de opinii nefundamentate, aproape superstiţioase, în privinţa gazonului. Adevărul este că doar gazonul salvează spaţiile verzi urbane, că are avantaje uriaşe de îmbunătăţire a vieţii citadine. Merită puţin efort şi mai multă apreciere!

Dar nu ne plângem. Lucrurile s-au aşezat, piaţa e matură, noi putem să ne felicităm, fără falsă modestie. Ne întrebăm acum dacă firma va fi continuată de copiii noştri, aşa cum se întâmplă de obicei în domeniu.