Centrul Calla Oradea

Centrul Calla Oradea

Calla Oradea. Centrul de Diagnostic și Tratament al Infertilității

Centrul de Diagnostic și Tratament al Infertilității Calla realizează tratamente de fertilizare in vitro, unice în Nord Vestul României și printre puținele din țară.

Fertilizarea in vitro este un termen foarte larg care are ca scop prelucrarea în laborator a gameților masculini și feminini, în funcție de caracteristici specifice ale celulei, selecția gameților superior morfologic și fiziologic, fertilizarea ovocitelor prin tehnici FIV standard și ICSI, în care gameții masculini și feminini prelucrați în prealabil se pun în contact pentru a realiza fertilizarea, și o altă tehnică prin care se alege un singur gamet masculin care se introduce în ovocit, metodă care se realizează cu ajutorul unui micromanipulator.

Centrul de Diagnostic și Tratament al Infertilității Calla Oradea s-a deschis în 2013, oferind servicii de obstetrică, ginecologie și reproducere asistată (inseminare intrauterină). Centrul a fost lansat de trei medici: Dr. Liana Antal, Dr. Anca Huniadi și Dr. Cătălin Noja. În toți acești ani de funcționare, la Calla au fost vindecate afecțiuni mai mult sau mai puțin grave și au fost ajutate mii de mame să-și ducă sarcinele la bun sfârșit și să aibă copii sănătoși. De asemenea, au fost realizate o multitudine de tratamente de reproducere asistată reușite.

În timp, plaja de servicii medicale ale Centrului Calla a fost mult diversificată, o echipă interdisciplinară formată din specialiști în obstetrică, ginecologie, reproducere asistată, urologie, andrologie, endocrinologie, imagistică-ecografie conlucrează pentru vindecarea patologiilor specifice și pentru obținerea cât mai multor sarcini. Centrul Calla se bucură, de asemenea, de colaborarea cu somități în domeniul medical universitare din străinătate.

Începând din 2020, Centrul de Diagnostic și Tratament al Infertilității Calla a primit toate avizele necesare pentru realizarea tratamentelor de fertilizare in vitro (FIV), unice în Nord Vestul României.

Tratamentele de Fertilizare in Vitro sunt realizate de către medici acreditați, cu competențe în reproducerea umană asistată, respectiv embriologie, supraspecializări obținute în țară și confirmare prin participarea la numeroase cursuri și stagii de pregătire internațională în Italia și Germania.

Tratamentele de reproducere umană asistată oferite de Centrul Calla Oradea sunt:

Inseminare artificială - Constă în plasarea spermei, prelucrată în prealabil în laborator, în interiorul uterului femeii pentru a crește potențialul spermatozoizilor și a îmbunătăți șansele ca ovulul să fie fecundat.

Fertilizare in vitro - Constă în unirea ovulului cu spermatozoidul în laborator – in vitro – pentru a obține embrioni fertilizați care vor fi transferați în uterul mamei. Fertilizarea ovulului poate fi efectuată prin tehnica convențională FIV sau prin Injecție intracitoplasmatică de spermă (ICSI).

Donarea de ovule - Este procesul prin care o femeie folosește ovocite de la un donator. Ovocitele de la donator vor fi combinate cu spermatozoizii din cuplul primitor (sau un donator) pentru a produce embrioni; acestea vor fi transferate pacientei pentru a obține sarcina mult dorită.

Prezervarea fertilităţii - Tehnicile de prezervare a fertilităţii oferă femeilor posibilitatea de a amâna momentul de a deveni mame, sau de a oferi șansa meternității femeilor care suferă de cancer.

Procedurile și tehnicile Centrului Calla sunt următoarele:

Vitrificarea (înghețarea) ovocitelor este un proces de congelare în care ovocitele sunt tratate cu substanțe crioprotectoare și cufundate în azot lichid la o temperatură de -196º pentru a le păstra crioconservate atât timp cât este necesar, înainte de a fi utilizate într-un tratament viitor.

Time-Lapse - Incubatoarele cu tehnologie Time-Lapse sunt capabile să imagini și videoclipuri ale începutului vieții viitorului copil. Această tehnică de pionierat permite ca diviziunea celulelor embrionului să fie vizualizată pe un monitor în timp real, surprinzând momente de la începutul vieții.

Donarea de spermă - Este un act de solidaritate voluntar, altruist prin care un bărbat sănătos cu material seminal de foarte bună calitate donează o parte din aceasta.

Injecție intracitoplasmatică de spermă (ICSI) - Tehnica de Fertilizare In Vitro care constă în introducerea unui spermatozoid viabil în interiorul fiecărui ovul prin puncția lui cu ajutorul micropipetelor.

Cultura extinsă de embrioni (blastocist) - Embrionii rezultați după fecundarea ovulelor sunt cultivați în laborator zi de zi și sunt clasificați în funcție de morfologia și capacitatea de diviziune. La Calla lucrăm întotdeauna cu cultură extinsă până în ziua 5/6, când embrionul ajunge în așa-numitul stadiu de blastocist, momentul cel mai potrivit pentru a obține o implantare reușită.

Infertilitatea este o patologie în creştere în toată lumea, inclusiv în România. De aceea, echipele interdisciplinare de specialiști de la Centrul de Diagnostic și Tratament al infertilității Calla Oradea muncesc zi de zi pentru a aduce bucuria dorită de a avea copii în cât mai multe familii.